Er du chauffør? Sådan holder du dig sund på vejen

Bruger du mange timer bag et rat hver eneste dag, kan det være at du har svært ved at holde dig sund samtidig med. Heldigvis er der noget, du kan gøre, hvis du gerne vil opretholde en god form og en slank krop, på trods af at du sidder i en bil 8-12 timer hver eneste dag. Her får du vores bud på, hvordan du med stillesiddende arbejde stadig kan sørge for at have en sund krop.

Tænk over hvad du spiser

For det første er det en rigtig god ide at tænke over, hvad du spiser, når du sidder på førersædet så mange timer om dagen. Selvom en marsbar eller en cola ikke virker af meget, løber det jo hurtigt op til mange kalorier, hvis du spiser de samme snacks hver eneste dag. Og spiser du fastfood til frokost, bliver det ikke ligefrem bedre. Så tænk over hvad du spiser, og tag gerne en sund madpakke og sunde snacks med hjemmefra, hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at skære de tomme kalorier fra.

Mange gode øvelser du kan lave i vejkanten

Hvis du gerne vil holde en god figur, kan det også være en god idé at få lavet lidt motion i løbet af dagen. Men hvordan gør du så det, når du sidder bag et rat det meste af tiden?

 

Jo, du kan blandt andet gøre brug af dine pauser på turen. Der findes rigtig mange gode øvelser, du sagtens kan lave på en rasteplads, hvor du bare laver øvelserne på stedet. Det behøver slet ikke at være så svært at få lavet til styrketræning i løbet af dagen, og med bare en pause eller to på din dag, kan du nemt nå at tage mange armbøjninger.

 

Mangler du på noget tidspunkt pærer til dine forlygter, finder du dem og en masse andre elpærer her.

Fungerer også til mange andre stillesiddende jobs

Og disse tips kan også sagtens fungere for mange andre typer af jobs, hvor der er meget stillesiddende arbejde. Arbejder du eks. på kontor, kan du også nemt bruge mange timer foran en computerskærm, hvor du ikke får bevæget kroppen særlig meget. Så vil det jo også være passende at tage de samme øvelser og råd til dig, så også du kan sørge for dig selv og din krop, selvom der ikke er meget bevægelse i din arbejdsdag. Det handler bare om at komme i gang og få brudt de dårlige vaner. Det er nemmere, end du tror.

 

Det kan også være, at du er fotograf, og du ikke få bevæget dig mange skridt i løbet af en dag. Så er disse øvelser også gode til dig.

 

Har du på et tidspunkt brug for en fotograf, kan du finde din fotograf lige her.


Udgivet

i

af

Tags: