Ny El-Cykel? – Rækkevidde og dit behov

El-Cykler er populære som aldrig før og mange familier sparer bil nummer 2 væk, til fordel for at kunne tage el-cyklen på arbejde. Det er nemt og bekvemt at kunne suse forbi bilkøerne og andre cyklister på vej til og fra arbejde, men hvilken rækkevidde bør du vælge?

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige typer el-cykler, som hver især har fordele og ulemper. Nogle er tunge andre lette, mens nogle har lang rækkevidde andre kort. Herunder kan du læse lidt om hvad der spiller ind ved at vælge det ene frem for det andet.

Rækkevidde

Der er en hel del faktorer at regne ind i hvilken batteritype du har behov for. Det er klart at jo længere batteriet kan holde, jo dyrere er det til at begynde med. Heldigvis kan du opgradere batteriet på mange cykler, så du over tid kan tilvælge et bedre batteri til din cykel.

Terræn

terrænet du skal køre i, er meget bakket vil batteriet hurtigere blive drænet ligesom en høj vægt og modvind vil have noget at sige i forhold til hvor langt batteriet rækker. Skulle dæktrykket også være for lavt på el-cyklen, vil det gå ud over rækkevidden.

Du skal således være opmærksom på at hvis flere af disse faktorer spiller ind, så kan det være pengene værd at starte med et kraftigere batteri trods den øgede udgift.

Hvor skal batteriet sidde?

Der er groft sagt tre forskellige måder batteriet på el-cyklen kan sidde på:

  • På stellet
  • I stellet
  • Under bagagebæreren

Når du skal vælge din placering af batteri, er der også et par faktorer at regne ind. Et batteri, som sidder bagpå, vil typisk betyde at du skal investere i et specielt beslag, som sædet kan monteres på. Du kan derfor med fordel vælge en el-cykel med batteri på stellet og derved undgå bøvlet.

Vægtfordeling

Mange foretrækker i dag også at batteriet er placeret på stellet da det giver en mere ”naturlig” vægtfordeling. Er du ikke interesseret i at batteriet skal ”stikke op” på stellet, kan du vælge et integreret batteri og derved skjule det bedre.

Et godt afsluttende råd er at du altid skal prøvekøre el-cyklen før du køber den – for oplevelsen varierer utroligt meget fra cykel til cykel og den er jo trods alt en større investering end en almindelig.


Udgivet

i

af

Tags: