Ti nemme måder at slappe af i krop og sind på

1. Få noget motion

 

Regelmæssig fysisk aktivitet kan være med til at lindre stress og spændinger, forbedre dit humør og øge din generelle følelse af velvære. Bare en moderat mængde motion kan gøre en stor forskel.

 

2. Tag en pause

 

Når du føler dig overvældet eller stresset, kan det være nyttigt at tage et par minutter ud for dig selv. Træd væk fra det, der forårsager stress, og tag dig tid til at slappe af og restituere. Selv en kort pause kan gøre en stor forskel. Har du en sofa med chaiselong højrevendt, kan du passende tage en slapper i den.

 

3. Kom i kontakt med naturen

 

Der er noget ved at være i naturen, der kan hjælpe med at mindske stress og fremme afslapning. Tilbring tid udenfor i din baghave, gå en tur i parken, eller gå en tur i skoven.

 

4. Kom i kontakt med nogen

 

At tilbringe tid sammen med venner og kære kan hjælpe med at reducere stress og fremme afslapning. Uanset om du deler et måltid, ser en film eller bare snakker, kan social interaktion være en god måde at afstresses på.

 

5. Brug lidt tid til dig selv

 

Afsæt noget tid hver dag til at gøre noget, du nyder, uden stress eller forpligtelser. Det kan være alt fra at læse en bog til at tage et afslappende bad. At tage lidt tid til dig selv kan være med til at genopfriske og forynge dit sind og din krop.

 

6. Lyt til musik

 

At lytte til beroligende musik kan være med til at sænke stressniveauet og fremme afslapning. Sæt dine yndlingsmelodier på, og lad musikken vasker din stress væk.

 

7. Udøv meditation eller yoga

 

Meditation og yoga er begge gode måder at fremme afslapning på. De kan hjælpe med at gøre dit sind klart, forbedre dit humør og reducere stressniveauet.

 

8. Få en massage

 

En massage kan gøre underværker for dit stressniveau. Det kan hjælpe dig med at slappe af i musklerne, lindre spændingshovedpine og fremme en følelse af ro og velvære.

 

9. Prøv aromaterapi

 

Visse æteriske olier kan have en beroligende virkning på sind og krop. Prøv at sprede lavendelolie i dit hjem eller på dit kontor eller tilsæt et par dråber i dit badekar.

 

10. Forbind med åndelighed

 

For nogle mennesker kan det hjælpe at forbinde sig med deres spiritualitet fremme afslapning. Det kan f.eks. være at deltage i gudstjenester, tilbringe tid med bøn eller meditation eller blot reflektere over din personlige tro.

 

Hvis du føler dig stresset, kan du prøve en af disse afslapningsteknikker og se, hvordan det hjælper. Blot et par minutters fred og ro kan gøre en stor forskel i din dag.


Udgivet

i

af

Tags: