Træn effektivt derhjemme med et par håndvægte

Når du vil i form, er der ingen grund til at bruge en formue på et medlemskab af et fitnesscenter. Faktisk kan du få en effektiv træning derhjemme med blot et sæt håndvægte. Håndvægte er et af de mest alsidige træningsredskaber, der findes, og de kan bruges til at målrette alle muskelgrupper i din krop. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de bedste øvelser, som du kan lave med håndvægte derhjemme.

Håbervægte giver mere frihed

Håndvægte er et godt udstyr, fordi de giver mere frihed end maskiner og vægtstænger. Faktisk er det almindeligt, at folk har et par derhjemme som en del af deres træningsrutine. Du kan f.eks. bruge dem med forskellige vægteklasser. De giver dig også mulighed for at lave øvelser, der på en gang eller anden er rettet mod flere muskelgrupper i kroppen – en vigtig komponent, når det gælder om at opbygge muskelmasse.

Igen kan du ramme rigtig mange muskelgrupper ved forskellige øvelser kun ved at anvende håndvægte.

3 træningsøvelser med håndvægte

Nu, hvor vi ved lidt om fordelene ved at træne med håndvægte, kan vi nævne 3 træningsøvelser med håndvægte, som du kan lave:

Bænkpres – Denne øvelse målretter dine bryst- og skuldermuskler. Her ligger du ned og løfter vægtene op og ned. Du kan overveje at købe en justerbar håndvægt, så du kan øge vægten efterhånden.

Squats – Denne øvelse er rettet mod de store muskler i benene (quads, hamstrings og glutes). Stå med fødderne i skulderbreddes afstand på hver side af en stol eller bænk, og hold vægte i skulderhøjde. Sænk dig ned, indtil begge lår er parallelle med gulvet og skub så op til stående igen.

Lunges – Denne øvelse er rettet mod dine ben, som også styrker dine kernemuskler (mavemuskler). Stå med en håndvægt i hver hånd i skulderhøjde, og træd fremad med den ene fod og tilbage igen, og gentag med den anden fod.


Udgivet

i

af

Tags: