undgå skader – varm op før løbeturen

Mange af os starter med at åbne døren og løbe afsted – men faktisk er det godt lige at bruge 5 minutter på at gøre kroppen klar til at komme afsted for at undgå gener og skader.

 

Der findes utallige løbeprogrammer på nettet og Apps til telefonen som kan være en god måde at komme i gang med at løbe på, på en ordentlig måde med mindre sandsynlighed for skader. Mange starter op efter længere pauser, for nogle flere år uden hensyntagen til at starte langsomt op.

 

Dette gik for de fleste godt da vi var yngre men i takt med vi bliver ældre er det vigtigere at vænne kroppen gradvist til den belastning det er at løbe.

 

Mange af disse løbeprogrammer er bygget op over konceptet at øge andelen af løb gradvist over en periode typisk ved at ændre forholdet mellem løb / gang gradvist over en periode. På den måde vænnes kroppen til belastningen gradvist og risikoen for skader ved løb bliver mindre.

 

Men selv med dette rette opstart strategi kan man risikere løbeskader. Fokus på opvarmning inden løbeturen kan mindske risikoen for skader og gener ved løb.

 

Gode øvelser inden løbeturen kunne være

 

  • Tå-stand på trappetrin eller lignende: stå ud over kanten af trin og løft dig selv op og ned 15-20x
  • Balanceøvelse: stå på et ben og læn overkroppen forover men du strækker det modsatte ben bagud – gør det kontrolleret og rejs dig op / læn dog forover 10x på hvert ben.
  • Lounges: Tag langt skrift fremad og gå ned i knæ med modsatte knæ til 90grader. Gør det langsom og kontrolleret over 15-20m frem og tilbage
  • Squatøvelse – evt brug en væg til støtte hvis balancen eller kraften ikke er til det. Der er ingen grund til at skulle helt ned dybt i squat især hvis man har tendens til knægener
  • Hinke på et ben
  • Find selv på andre øvelser

 

Skulle du have smerter og gener ved løb som du har svært ved at komme af med er det oplagt at få professionelt hjælp. Hos Kiropraktor Østerbro er vi eksperter i behandling af sport og idrætsskader og kan hjælpe dig med genoptræning så du kan komme tilbage til din sport hurtigst mulig.

 

Få hjælpe allerede i dag – book tid hos din Kiropraktor på Østerbro

 


Udgivet

i

af

Tags: